NavMenu

Na internet stranici Evropske banke za obnovu i razvoj uskoro tender za nabavku opreme vrijedne 12,5 miliona maraka

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 18.10.2006. 14:49
Komentari
Podeli




Do kraja sedmice na internet stranici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) trebalo bi da bude objavljen tender za nabavku opreme vrijedne oko 12,5 miliona eura, za oblasnu kontrolu leta Direkcije za civilnu avijaciju u BiH (BH DCA). Tender je u Evropskoj banci na posljednjim provjerama i čim od njih stigne potvrda da nemaju primjedbi, tender će biti objavljen na njihovoj internet stranici. To je bio njihov zahtjev, jer su oni nosioci kreditnog aranžmana za ovu nabavku, ali je najpraktičnije jer svi potencijalni ponuđači po ovom tenderu su direktno obaviješteni ili će biti, a i za nas najjeftinije jer svaka objava u međunarodnim novinama mnogo košta, rekao je zamjenik direktora BH DCA Mrinko Šimunović.

Vrijednost projekta nabavke opreme za oblasnu kontrolu leta, koju sada za BiH obavljaju beogradska i zagrebačka kontrola, procjenjuje se na iznos oko 12,5 miliona eura, koliko iznosi i kredit od EBRD-a. Prva nabavka, za koju je pripremljen tender, obuhvata oko dvije trećine obezbijeđenog novca i predviđa radarski sistem s komunikacijom i kontrolorskim mjestima. Inače, BiH trenutno kroz naplatu preleta svog neba zarađuje oko 10 miliona dolara, od čega oko dvije trećine odlaze beogradskoj i zagrebačkoj kontroli. Procjene su da će BiH do 2008. godine u cjelini preuzeti kontrolu nad svojim nebom, a kredit EBRD-a će biti vraćan od tih sredstava.

Oprema, čija se nabavka očekuje, biće smještena u tehničkom centru u Sarajevu, no još je neizvjesno gdje će biti administrativno sjedište novog preduzeća koje će biti pružalac usluga oblasne kontrole. Prema strategiji, avijacijske vlasti BiH i ovo sjedište treba da budu u različitim entitetima. Pošto je DCA BiH smještena u Sarajevu, sjedište pružaoca usluga trebalo bi da bude u Banjaluci, čime je saglasna i Vlada RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.