NavMenu

Stolice iz Fojnice u izlozima švedske "Ikea"-e

Izvor: eKapija Utorak, 18.06.2013. 15:01
Komentari
Podeli


Najveći svjetski lanac trgovina namještaja "Ikea" nakon probne isporuke naručila je nove stolice bosanskohercegovačkog brenda namještaja "Ms&Wood" ("Majstori i drvo")

Tako će "Ms&Wood" stolice iz Fojnice krasiti evropske izloge ovog lanca namještaja, a radi se o visokokvalitetnijoj i cjenovno najviše rangiranoj stolici u asortimanu "Ikea"-e, javlja portal Klix.ba.

- Potvrda kvalitetu kompanije "Ms&Wood" još je veća, jer će naša stolica, prema najavama iz "Ikea"-e, biti isporučena i na tržište Sjeverne Amerike i Dalekog istoka, odnosno Japana. Ovo je još jedno priznanje bosanskohercegovačkoj industriji namještaja, ali i uspješnom poslovnom konceptu i strateškom opredjeljenju našeg većinskog vlasnika i menadžmenta. Osim toga, za ovaj poslovni uspjeh treba velikim dijelom su zaslužni i naši majstori, čije umjeće su prepoznali u najvećem lancu trgovina namještaja na svijetu- istakao je direktor te kompanije Hrusto Tupeković.

Saradnja kompanija fojničke i švedske kompanije" počela je prije nepunih pet mjeseci. Na osnovu poslovnog ugovora koji je sklopljen, stvoreni su uvjeti za prodaju "Ms&Wood" proizvoda na tržištima EU i SAD-a. Novom narudžbom, saradnja i posao su prošireni i na druga svjetska tržišta, bez vremenskih i vrijednosnih limita.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.