NavMenu

Javna tribina o halal turizmu u BiH 19. juna u mostarskom kulturnom centru "Kralj Fahd"

Izvor: eKapija Utorak, 18.06.2013. 08:57
Komentari
Podeli

Kulturno-edukativni centar za ženu "Sehara" u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Mostar i Kulturnim centrom "Kralj Fahd" organizira javnu tribinu na temu "Bosna i Hercegovina, prilika za razvijanje halal turizma i halal tržišta", u srijedu, 19. juna 2013. godine u 19h u Velikoj Sali Kulturnog centra "Kralj Fahd" u Mostaru.

Gosti predavači Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete i Mirza Karić, saradnik Agencije za marketing halal kvalitete, javio je radio "Studio 88".

Halal u svojoj suštini predstavlja skup vrijednosti koje su u velikoj mjeri univerzalne i kompatibilne sa sistemima vrijednosti koje leže u osnovi brojnih nacionalnih i međunarodnih propisa i standarda. Halal principe je moguće primijeniti u različitim granama industrije: proizvodnje hrane, medikamenata, kozmetike, logistike, ugostiteljstva, turizma i drugih djelatnosti. Istovremeno, halal status proizvoda je preduvjet za plasman na pojedina tržišta, a često je karakteristika koja doprinosi većoj konkurentnosti proizvoda i usluga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.