NavMenu

Počela rekonstrukcija i nadogradnja zgrada u centru Cazina

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.06.2013. 09:41
Komentari
Podeli

CazinCazin

Nadziđivanje i rekonstrukcija fasada na stambenim zgradama u centru Cazina nedavno su počeli, a ovih dana počelo se je nadziđivanje stambene zgrade H-8 u Ulici Cazinskih brigada, nakon čega će biti uređena i fasada. Izabran je i investitor za zgradu u kojoj je smješten Crveni križ, pa bi i njena rekonstrukcija uskoro trebalo da počne.

- Kao što vidite, mi smo već izabrali investitora na zgradi H-8 i on je krenuo sa dogradnjom tog objekta. Kad je u pitanju zgrada Crveni križ, mi smo izabrali investitora, on je sad u fazi izrade glavnog projekta, odn. pribavljanja građevinske dozvole i čim prikupi tu potrebnu dokumentaciju krenuće se sa nadogradnjom ove zgrade - kaže direktor Komunalno-stambenog fonda Općine Cazin, Munir Duraković.

Planom je predviđena rekonstrukcija 5 stambenih zgrada i sanacija jednog poslovnog objekta. Nažalost, iz neobjašnjivih razloga nekolicina stanara iz preostale tri stambene zgrade još nije dala saglasnost na ovaj projekat.

- Kad tražimo saglasnost od stanara, tražimo prvo od njih da nam kažu šta oni žele da se još uradi, pored uređenja krova i nadogradnje, vanjskog izgleda itd. Mi na njihov zahtjev uređujemo i stubište odn. sve ono što oni zatraže, mi prihvatamo. Međutim, pojedini stanari apsolutno ne žele to. Pokušavao sam i pojedinačno razgovarati. Mi imamo u ove dvije zgrade po jednog stanara koji ne žele potpisati saglasnost, stvarno ne razumijem zašto a nisu nam direktno ni rekli zašto, dok u ovoj zgradi M-10 ima 4 stanara koji se do sada nisu zvanično izjasnili da žele potpisati tu saglasnost. Međutim, mi nećemo odustati, mi imamo u planu da ovaj centar grada uredimo i idemo u tom pravcu - pojašnjava Duraković.

Nadogradnja i uređenje vanjskog izgleda zgrade H-8 trebalo bi biti završeno u narednih mjesec dana. Uz ovaj projekat, Komunalno-stambeni fond planira još jedan, čime bi uljepšavanje samog centra bilo u potpunosti završeno.

- Za jedno mjesec dana ja se nadam da će vanjski izgled – krov i fasada-biti završen. Pa, ja se nadam da će svijest tih pojedinih stanara koji nisu do sada potpisali saglasnost, kad vide izgled te zgrade, prihvatiti da se izvrši nadogradnja i tih spornih zgrada. Mi nećemo odustati. Mi ćemo ići u pravcu da se urede zgrade koje se nalaze u centru. Pored toga, mi planiramo da uradimo i ove dvije saobraćajnice koje se direktno naslanjaju na ovaj kružni tok i želimo da to uredimo kako priliči ovom gradu - naglašava direktor Komunalno-stambenog fonda Općine Cazin, prenosi portal "Tip.ba".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.