NavMenu

Nejra i Rijad "uselili se" u poslovnicu Sberbank BH u Štosmajerovoj ulici

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2013. 15:44
Komentari
Podeli

Sberbank BH prošle sedmice počela je imidž kampanju pod sloganom "Vaša priča. Vaša banka" kako bi pozicionirala novi brend u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kreativni koncept je razvijen na ideji približavanja klijentima i njihovim potrebama. Posebno u TV spotu, ova ideja živopisno je ilustrirana na ličnim situacijama klijenata koji "žive u poslovnici Banke" i u kojoj zadovoljavaju svoje različite potrebe, javlja portal Indikator.ba.

Sberbank BH je ovu ideju, osim na TV spotu, praktično implementirala i u filijali Sarajevo, u Štrosmajerovoj ulici, u koju se u petak (14. jun 2013.) "uselio" mladi bračni par - Nejra i Rijad, koji će tu provesti dva dana prolazeći kroz uobičajene životne situacije.

Ta marketinška aktivnost se premijerno realizira u BiH, nakon što je prošle sedmice, također, premijerno prikazan novi spot Sberbanke.

- Želimo da na jedan drugačiji način pokažemo ljudima da je moguće da se u banci osjećaju kao kuće. Na ovaj način poručujemo našim klijentima da razumijemo njihove živote, potrebe i želje, te da smo u mogućnosti ponuditi im odgovarajuću finansijsku uslugu. Izabrali smo ovaj, za naše prilike još uvijek neuobičajeni marketinški pristup , posebno kad su u pitanju finansijske isntitucije. Na ovaj način poručujemo našim klijentima da razumijemo njihove živote, potrebe i želje, te da smo im u mogućnosti ponuditi odgovarajuću finanijsku uslugu- izjavio je vođa Odjela marketing i komunikacije Sberbank BH Vedran Peršić.

TV spot koji je nosilac kampanje i na osnovu kojeg je realizovana i ova aktivnost je rezultat šire regionalne saradnje banaka iz Sberbank Europe. Glavna uloga u spotu povjerena je mladom britanskom glumcu Jasonu Langleyu, kojeg bh. publika ima priliku vidjeti i u serijalu "Da Vinčijevi demoni", koji se trenutno emituje na TV stanicama u regionu. Osim njega, u spotu je bilo angažovano 20-ak glumaca, a spot je sniman u poslovnici u potpunosti prilagođenoj vrhunskim standardima Sberbank.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.