NavMenu

"Sava Semberija" dobitnik regionalne nagrade "Biznis partner 2013" - Bijeljinsko preduzeće nastavlja da osvaja tržišta u Evropi i najavljuje nove proizvode

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2013. 12:08
Komentari
Podeli

"Sava Semberija" iz Bijeljine dobitnik je regionalne nagrade "Biznis partner 2013" koja joj je uručena sinoć na svečanoj dodjeli u hotelu "Metropol Palace" u Beogradu.

Pod sloganom "U biznisu, kao i u životu, najvažniji je partner, nagradu već 19 godina dodjeljuje kompanija "Mass Media International" iz Beograda, kojom želi promovisati kompanije i institucije koje u svom poslovanju njeguju dobre poslovne običaje, vode računa o društvenoj zajednici, koje su inovativne, koje imaju izuzetan kvalitet proizvoda, zadovoljne korisnike, poštuju ekološke norme...

Specifičnost ove nagrade je u tome što kompanije same biraju i ocjenjuju svoje poslovne partnere, za koje smatraju da ispunjavaju deset kriterijuma, pa je tako ova nagrada potvrda poslovne uspješnosti i regionalne prepoznatjivosti.

Direktorka "Save Semberija" Jagoda Krsmanović u izjavi za portal "eKapija.com" rekla je da je nagrada prijatno iznenađenje i za nju i njene saradnike.

- Prošle godine ostvarili smo dobre rezultate, od ove godine očekujemo još bolje, jer imamo zagarantovan plasman na evropskom tržištu, tako da očekujem porast naše proizvodnje - rekla je Krsmanović.

Na bogatom i raznovrsnom štandu "Save Semberije" u hotelu "Metropol" posjetioci su mogli da probaju najukusnije porizvode koji stižu iz ove uspješne bijeljinske kompanije. Na štandu smo saznali da je ajvar veoma popularan, a da su u njihove proizvode zaljubljeni ne samo građani BiH, već i Evropljani.

A kada je riječ o izvozu na evropska tržišta, Jagoda Krsmanović nam je rekla da najveće interesovanje u Njemačkoj, Švajcarskoj, Hrvatskoj, SAD-u, Australiji, Kanadi. Ulazak Hrvatske u EU neće ništa promijeniti, jer posjeduju sve sertifikate i standarde kvaliteta.

Kada je u pitanju otkup sirovina, naša sagovornica kaže da je nedovoljno povrća u Semberiji, te zato posežu za uvozom iz Vojvodine i Makedonije. Kod voća nema tih problema, jer su sve potrebe zadovoljene domaćim tržištem.

"Sava Semberija", koja danas izvozi sve što proizvede, osnovana je 1947. godine, a od 2009. je u vlasništvu njemačke privredne grupe "Krstić". Proizvođačke recepture su tokom višedecenijskog postojanja mahom ostale nepromijenjene. Nakon obrade voća i povrća, iz ovog preduzeća na tržište ide više od 50 proizvoda.

Kako kažu u "Savi Semeberija", njihova poslovna filozofija ogleda se u fleksibilnosti da umanjen ili izostanak prinosa sa njiva svakako može smanjiti paletu gotovih proizvoda, ali i prekomjerni prinosi motivišu da prošire paletu gotovih proizvoda.

A određeni proizvodi, visokog kvaliteta našli su se u selekciji "Sava selection". U ponudi su četiri grupe: marmelade bez šećera, marmalede sa šećerom i slatko, proizvodi od tradicionalno prerađenog povrća i sokovi od voća i povrća. U ovoj selekciji prerađuje se isključivo prvoklasna sirovina, a količina proizvoda zavisi od dostupnosti tih voćki i povrćki čiji kvalitet se ne dovodi u pitanje.

Sa zaposlenih oko 60 radnika, a u sezoni i do 250, "Sava Semberija" nastavlja da razvija kvalitet na koji su njeni kupci navikli. A koji će biti dalji koraci?

- Do kraja godine planiramo da uvedemo neke nove proizvode, da proširimo našu proizvodnju i asortiman, da osvajamo nova tržišta. Biće i novih zapošljavanja, što je nastavak tradicije da "Sava Semberija" svake godine zaposli određen broj radnika- kaže naša sagovornica.

T.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.