NavMenu

Mala matura preko mobilnog - Osmaci u Srbiji mogu da spremaju ispite preko telefona

Izvor: Danas Četvrtak, 13.06.2013. 08:03
Komentari
Podeli

Ove godine, po prvi put, osmaci u Srbiji mogu besplatno da se spremaju za završni ispit sa svog mobilnog telefona. Sajt mala-matura.com sada je dostupan i kao android aplikacija. Ovo je prava mala revolucija u obrazovanju u Srbiji. Dok se voze autobusom, šetaju parkom, sjede u kafiću, đaci sada mogu da rješavaju zadatke i vježbaju za ispit iz male mature, ali i da četuju sa profesorima.

- Učenici sa svog android telefona mogu da rješavaju testove, da isprobaju simulaciju završnog ispita kako bi vidjeli koliko su stvarno spremni, ali i da četuju sa profesorima. Ukoliko se nalaze u društvu svojih drugara koji takođe na svojim telefonima imaju operativni sistem android, mogu se istovremeno, svako sa svog telefona, priključiti chat konsultacijama i pitati profesore šta ih interesuje. Konsultacije su svakog radnog dana u periodu od 14 do 15 časova za matematiku, i od 15 do 16 časova za srpski jezik i književnost - objašnjava Aleksandra Prokopijević, profesorka srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Aplikacija je, za samo nekoliko dana, na listi "Google Play"-a dospjela na četvrto mesto najpopularnijih aplikacija za edukaciju u regionu. Inače, mala-matura.com omogućava učenicima da se besplatno onlajn pripremaju za završni ispit. Otkako je prije dva mjeseca ovaj sajt počeo da radi, posjetilo ga je više od 86.000 korisnika, a skoro 15.000 učenika je registrovano i aktivno se onlajn priprema za završni ispit.

Dovoljno je da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz srpskog jezika i matematike, kao što su, na primder, fonetika, morfologija, ili geometrija, algebra, a svaka od oblasti ima i test, pomoću kojeg može da provderi svoje znanje. Onlajn učenicima štedi vrijeme i novac, a gradivo je zanimljivo obrađeno, uz brojne ilustracije i video-materijale.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.