Izvor: eKapija | Utorak, 11.06.2013.| 10:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lukavački "GIKIL" pomogao poribljavanje jezera Modrac

"Global Ispat Koksna Industrija Lukavac" i Sportsko-ribolovna zajednica jezera Modrac, radeći aktivno na očuvanju, zaštiti i doprinosu u obnovi ribljeg fonda u ribolovnim vodama jezera Modrac, nedavno su (10. Maja 2013. godine), proveli akciju poribljavanja ovoga jezera.

Jezero Modrac obogaćeno je sa 600 kilograma mlađi šarana čime se umnogome doprinjelo daljnjem razvoju ribnog fonda na ovom području.

- Akcija poribljavanja odvija se već treću godinu uzastopno i jako smo sretni i zadovoljni što na ovaj način pomažemo zajednici i društvu u cjelini- kazao nam je Sanel Prelić, šef za korporativne komunikacije kompanije "GIKIL" i dodao kako će iste ili slične akcije biti nastavljene i u narednom periodu.

U dogovoru sa Poljoprivrednim fakultetom iz Sarajeva, odlučeno je da je jezeru najpotrebnija mlađ šarana, jer je dugogodišnjim krivolovom ova vrsta gotovo iščezla.

- Sportsko-ribolovna zajednica se i ovim putem zahvaljuje firmi "GIKIL" koja je prepoznala nas kao partnera i osigurala nam 600 kilograma mlađi šarana čija je vrijednost oko 3.500 KM - kazao je Amir Murgić, sekretar Sportsko ribolovnog društva Lukavac.

Da je riba u jezeru Modrac u konstantnoj opasnosti od nelegalnog lova potvrdio je Sead Muminović, šef ribočuvarske službe. On je izrazio nadu kako će se to u skorijem periodu promijeniti i pozvao sve zainteresovane firme da se uključe u neku od budućih akcija koju Sportsko-ribolovno društvo organizuje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.