NavMenu

Planinska grupa "Vranica" prezentovala jedinstvenu planinarsku kartu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.06.2013. 10:29
Komentari
Podeli

Planinarska karta planinske grupe "Vranica" promovisana je u četvrtak (6. jun 2013.) u hotelu "Reumal" u Fojnici. Kartu su pripremili i izdali planinarska društva "Bitovnja" iz Kreševa i "Vranica" iz Fojnice, javlja TV "Kiss".

U planinarskoj karti ucrtane su planinarske, turističke, tematske i poučne pješačke staze po planinama Vranica, Zec, Matorac, Vitreuša, Pogorelica, Bitovnja, Lopata i Inač.

Jedan od autora planianarske karte Zoran Šimić rekao je da je ta karta izraz potrebe savremenog planinarstva na tom području, koje je još odavno zaslužilo da ima takvu kartu.

- Imali smo problem da posjetioci nisu bil upoznati sa stanjem markiranih staza, njihovim položajem na terenu. Ovom kartom donekle to riješavamo. Ovo je samo dio projekta koji obuhvata planinarsko-turistički vodič koji uglavnom obrađuje ono što je na karti uneseno- navodi Šimić.

Takođe, dodao je da je izrada ove karte herojski poduhvat, s obzirom da BiH nema ni kartografski zavod, i da je uložen maksimalni trud da karta bude što bolja.

Cijena karte je 15 KM, a sav prihod od prodaje namjenjen je za obnovu planinarskog doma na Prokoškom jezeru na Vranici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.