Izvor: pincom.biz | Petak, 13.10.2006.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada Federacije BiH prihvatila predloženi model "Validusa" za preuzimanje dijela obveza i aktive Hercegovačke banke

Današnjom odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na preporuku Parlamenta Bosne i Hercegovine, prihvaćen je model Validusa koji putem subsidijara Vaba banke, deponentima i štedišama Hercegovačke banke nudi preuzimanje dijela Bančinih obveza i kupnju aktive Banke.

U julu ove godine, po dovršetku pregovora između Validusa i Hercegovačke banke, privremena je upraviteljica Hercegovačke banke d.d. Mostar, Toby Robinson, objavila javni poziv, kojim se svim deponentima i štedišama banke nudi mogućnost povrata 60 posto nominalne vrijednosti svakog depozita iskazanog u knjigama Banke na dan 30. ljuna 2006. godine.

Varaždinski Validus – član Fima Grupe i Fima Grupa u cjelini, relevantne su financijske institucije s bogatim iskustvom kod preuzimanja, restrukturiranja i oživljavanja banaka u Republici Hrvatskoj.

Validus je 2004. godine preuzeo Brodsko Posavsku banku d.d. i sanacijom i dokapitalizacijom osigurao adekvatan kapital za njeno poslovanje. Nakon toga banka je promijenila naziv i sjedište te postala Vaba d.d. banka Varaždin. S ciljem pružanja punog spektra personaliziranih financijskih usluga klijentima Banke, usklađena je strategija poslovanja te proširena mreža poslovnica. Uz veliku tehnološku i stručnu podršku Fima Grupe značajni napori uloženi su u razvoj novih proizvoda i akviziciju novih klijenata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.