NavMenu

Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom u Stocu otvorio vrata prvim korisnicima

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.06.2013. 15:10
Komentari
Podeli


Ustanova "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" u Stocu jučer je otvorila vrata prvim korisnicima. Prvi korisnici, njih ukupno 34 stigli su u pratnji uposlenika Doma, liječnika Doma zdravlja Stolac i socijalnih radnika iz svih centara za socijalnu skrb HNŽ-a. 25 korisnika došlo je iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići", dok je preostalih 9 korisnika iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Drin" Fojnica.

Dom za sada zapošljava oko 40 djelatnika. Osim tehničkog osoblja, korisnicima ove ustanove su na raspolaganju 4 medicinske sestre i 16 njegovatelja koji im pružaju usluge stalnog stanovanja i prehrane, medicinsku, socijalnu, psihološku i emocionalnu podršku. Za sada su sobe dvokrevetne i trokrevetne sa svim pratećim prostorijama.

Kako je navedeno na opštinskom sajtu, dom raspolaže sa suvremeno opremljenom kuhinjom i vešerajem, a u dvorištu Doma uređen je park sa klupama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.