Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 06.06.2013.| 16:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

KOVAČEVIĆ: Gradićemo hidroelektrane na Drini samostalno ili sa partnerima

Željko Kovačević (Foto: b)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da će se Vlada Srpske opredijeliti da li će projekat izgradnje četiri hidroelektrane na Drini realizovati samostalno ili će tražiti strateškog partnera.

- Što se tiče Vlade i njemačke kompanije "RWE" ovaj projekat je završen. Mi sada tražimo sljedećeg strateškog partnera, odnosno Vlada će se opredijeliti oko realizacije ovog projekta - da li će to raditi samostalno ili ćemo tražiti partnera - rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci.

On je naveo da se tim Vlade Srpske i njemačka kompanija "RWE" nisu usaglasile o određenim uslovima, pa je inostrani partner odustao od realizacije projekta izgradnje četiri hidroelektrane na Drini, što je Vlada prihvatila.

Kovačević je dodao da u ovom slučaju nijedna od ugovornih strana nema prava da potražuje bilo kakvu odštetu.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske će razmotriti sve prijedloge koji su u interesu Republike Srpske, jer se radi o stratešklom projektu u oblasti energetike.

Vlada Republike Srpske raskinula je prošle sedmice ugovor sa njemačkom kompanijom "RWE" o strateškom partnerstvu oko hidroenergetskog potencijala gornjeg sliva Drine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.