NavMenu

Svjetski kup na kredit - Takmičenje u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2013" od 18. do 23. juna

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 05.06.2013. 10:43
Komentari
Podeli

Kajak-kanu klub (KKK) "Vrbas" organizovaće veliko takmičenje, Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2013" i to na kredit.

Finansijska kriza duže vrijeme potresa klubove, a to osjete i u banjalučkom klubu, koji će od 18. do 23. juna biti domaćin najboljim kajakašima i kanuistima. Ministarstvo civilnih poslova BiH je obećalo dati 20.000 KM, Ministarstvo podorice, omladine i sporta u Vladi RS i grad Banjaluka po 15.000 KM, sponzori 10.000 KM, KKK Vrbas će obezbijediti 20.000 KM, a 5.000 KM je planirano od kotizacija.

- Okvirni budžet Svjetskog kupa iznosi oko 85.000 KM, a želim da pohvalim i istaknem aktivnosti kluba koji će se kreditno zadužiti 20.000 KM i samim tim učestvovati u organizaciji. Ostatak novca ćemo pokušati da obezbijedimo od određenih institucija i donatora i mislim da tu ne bi trebalo da bude prepreka, iako uvažavamo otežanu ekonomsku situaciju u kojoj organizujemo Svjetski kup - rekao je Saša Čudić, predsjednik Organizacionog odbora Svjetskog kupa.

Juče je održana prva sjednica Organizacionog odbora, koji ima 17 članova i 10 komisija.

- Pripreme teku dobro i zasad nema nikakvih opasnosti i bojazni da bi nešto moglo da ugrozi ovaj važan događaj, kako za sportiste Banjaluke tako i za sve učesnike Svjetskog kupa. Iskustva imamo dovoljno, koje smo stekli organizacijom Svjetskog prvenstva i drugih takmičenja. Pozvao bih građane da dođu na Svjetski kup, a pohvalio bih volontere koji izražavaju veliki interes da učestvuju u organizaciji takmičenja - dodao je Čudić.

Takmičenje u klasiku i sprintu biće održano u kanjonu Tijesno na rijeci Vrbas.

- Očekujemo rekordan broj učesnika na Svjetskom kupu, 300 do 400 takmičara, jer se sedam dana prije našeg takmičenja održava Svjetsko prvenstvo u sprintu u slovenačkom Solkanu. Do sada je potvrđeno učešće ekipa iz 17 država, a očekujemo da se prijave još tri ili četiri države. Novost je noćno finale u disciplini sprint, koje će biti održano prvi put u istoriji Svjetskog kupa - istakao je Nikola Stanković, direktor Svjetskog kupa.

Učešće na Svjetskom kupu do sada su potvrdili takmičari iz Kanade, Australije, Novog Zelanda, Nigerije, Francuske, Austrije, Češke, Slovačke, Njemačke, Italije, Hrvatske, Irske, Srbije, Makedonije, Švajcarske, Holandije, Slovenije, a očekuje se potvrda Španije, Belgije i Poljske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.