NavMenu

"Sava Semberija" izvozi gotovo sve što preradi

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 05.06.2013. 09:50
Komentari
Podeli

Fabrika za preradu voća i povrća "Sava Semberija" u Bijeljini ima ugovoren izvoz na evropsko tržište više od 90% ovogodišnje proizvodnje, rekla je direktor fabrike Jagoda Krsmanović.

Prošle godine "Sava" je izvezla 4.500 tona prerađevina voća i povrća. Krsmanovićeva očekuje da će proizvodnja i plasman gotovih proizvoda ove godine biti i veći, a njihovo ugovaranje je u toku.

Kao i lani, ova prehrambena industrija je od 80 kooperanata u "Semberiji" obezbijedila 2.000 tona sirovine, uglavnom paprike, dok je za 5.000 tona dogovoren uvoz iz Srbije i Makedonije.

Krsmanovićeva kaže da je domaća sirovina kvalitetna, ali da vremenske neprilike i ove godine ugrožavaju poljoprivrednu proizvodnju u "Semberiji".

Ona podsjeća da je prošle godine bila suša, a ove godine kišno nevrijeme i grad.

- Nadam se da su poljoprivrednici zasijali veće količine od ugovorenih sa fabrikom i da će, uprkos vremenskim neprilikama, ispoštovati dogovor - kaže Krsmanovićeva.

U "Savi" je zaposleno 60 radnika, a u sezoni je angažovano i do 300 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.