NavMenu

Jačanje mreže jadranskih regionalnih aerodroma - Mostar u projektu AIR.NET

Izvor: eKapija Subota, 25.05.2013. 08:52
Komentari
Podeli

U Gradskoj kući u Nišu održan je sastanak izvršnog odbora evropskog projekta AIR.NET, kome su prisustvovali predstavnici aerodroma iz Trsta, Barija, Mostara i Niša, kao i prestavnici kompanija "Mistral Air" i "Balkan Express" i regiona Molize, na kome je bilo reči o daljoj saradnji.

Ovaj projekat prekogranične saradnje, koji se finansira sredstvima Evropske unije, realizuje se već tri godine i ima cilj uspostavljanje stalne mreže između jadranskih regionalnih aerodroma za razvoj novih usluga vazdušnog transporta, orjentisanih kako bi podržali ekonomske odnose i turistički razvoj.

Direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović pojasnio je da samo učešće u ovom projektu predstavlja značajno iskustvo za zaposlene u niškoj vazdušnoj luci.

- Projekat je zamišljen kao podrška povezivanju regiona šire jadranske regije, a cilj je uspostavljanje direktnih avionskih linija. Kao rezultat studija koje su urađene tokom trajanja projekta, obavljene su linije između Niša i Trsta, Mostara i Trsta i Trsta i Barija. Da bi se omogućila ovakva komunikacija, bila je neophodna evropska finansijska podrška - rekao je Bugarinović.

Rukovodstvo niškog aerodroma imalo je na sastanku priliku da se upozna sa iskustvima kolega iz Mostara, koji je prošao je kroz veoma tešku fazu do 2006. godine. Direktor aerodroma u Mostaru Marin Raspudić istakao je da je bez podrške lokalne samouprave, regiona i države i ulaganja značajnih finansijskih sredstava, bilo nemoguće održati ovaj aerodrom.

- Ovaj proces trajao je četiri godine i sada smo se vratili na promet kakav je bio prije rata. Apelujem na sve da daju veću podršku aerodromu u Nišu - rekao je direktor mostarskog aerodroma Marin Raspudić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.