NavMenu

Srbija uskoro nabavlja ruske borbene avione i radarske sisteme

Izvor: eKapija Petak, 24.05.2013. 11:57
Komentari
Podeli

Uskoro bi trebalo da bude okončano pitanje kupovine ruskih aviona i radarskih sistema, izjavio je prvi vicepremijer i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ruskim minsitrom odbrane Sergejem Šojguom, prenosi RTV BN.

- Pokrenuli smo pitanje, koje bi uskoro moglo da bude okončano, oko snabdevanja vazduhoplovima tj. kupovine vazduhoplova, protivavionskog oružja, radarskih sistema za potrebe bolje operativno funkcionalne pripremljenosti vojske Republike Srbije- rekao je Vučić.

Vučič je najavio dolazak šestočlane ekipe ruskih stručnjaka sledeće nedelje u Srbiju koja će razgovarati na tehničkom nivou sa domaćim stručnjacima.

Borbeni avioni MiG 29 M2 kupovali bi se kroz robni kredit koji bi trebalo da odobri ruska strana i koji bi se realizovao u tri faze do 2017. godine, objasnio je Vučić.

- Za nas je važno i da remontni zavod "Moma Stanojlović" u Batajnici bude osposobljen za remont, jer se nekada čeka i godina, dve na rezevne delove- rekao je Vučić.

Ukoliko se dobije dozvola remontni zavod bi mogao da bude osposobljen za dve godine za remont aviona, dodao je on.

- Zajedno sa avionima nabavljali bi se i rezverni dijelovi- rekao je Vučić.

Vučić i Šojgu su razgovorali i o sklapanju vojno-tehničkog sporazuma koji bi trebalo da bude potpisan kada ministar Šojgu dođe u zavničnu posjetu Srbiji 1. i 2. oktobra.

Tema sastanka bilo je i unapređenje vojno-medicinske i vojno-obrazovne saradnje kao i regionalni srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.