Izvor: eKapija | Petak, 24.05.2013.| 09:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Radovi na vodovodnom projektu "Povelič" u Prnjavoru kreću krajem jula - Obezbijeđeno 2,5 mil KM

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić sa predstavnicima Komunalnog preduzeća "Vodovod" i Odbora za izgradnju izvorišta Povelič potpisao je u srijedu (24. maj 2013. godine) Sporazum o realizaciji vodovodnog projekta "Povelič", saopšteno je na opštinskom sajtu.

Gatarić je istakao, da je u toku izbor novog izvođača radova, te da bi radovi trebalo da počnu krajem jula.

- Projekat smatramo prioritetnim. To je jedan od najbitnijih investicionih projekata, kako u smislu ulaganja investicija, tako i u obezbjeđivanju potreba za život, koja je naravno čista voda- rekao je Gatarić, te dodao da su obezbijeđena 2,5 mil KM za ovaj projekat, koja se nalaze na računu banke i koja će biti namjenski trošena kako se projekat bude odvijao.

Direktor prnjavorskog "Vodovoda Branimir Đurić rekao je da će učiniti sve da učestvuju u realizaciji ovog projekta i da će ispuniti sve što bude traženo od opštine.

Predsjednik odbora za izgradnju projekta Povelič, Nebojša Todić, izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma, koji je od velikog značaja za građane šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor. Na jednoj od proteklih sjednica Skupština opštine Prnjavor usvojila je Odluku o davanju ovlašćenja načelniku opštine da potpiše Sporazum o realizaciji projekta Povelič, a predsjednik SO Prnjavor koji je prisustvovao potpisivanju sporazuma naglasio je da očekuje da se svi potpisnici ispune preuzete obaveze i da priča o Poveliču ne bude više samo priča i politika, nego da se ovaj projekat što prije realizuje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.