NavMenu

Prestižna priznanja vinima trebinjskog podruma "Anđelić" u Londonu - "Decanter" srebrna medalja i medalja pohvale za "žilavku" i "Mičevac"

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.05.2013. 16:04
Komentari
Podeli

Vino "Žilavka" berba 2012. iz trebinjskog podruma "Anđelić" osvojilo je srebrnu medalju na najvećem svjetskom vinskom takmičenju DWWA u Londonu. Takođe, vino "Mičevac" 2007. je na ovom prestižnom testiranju dobilo izuzetno priznanje medalju pohvale, saopšteno je na sajtu grada Trebinja.

"DECANTER WORLD WINE AWARDS" (DWWA) je jedna od najprestižnijih nagrada za vina koju dodeljuje stručni vinski časopis "Decanter". Nagrade su ustanovljene prije 10 godina, a vina se za degustaciju organizuju po zemljama, regionima, boji, sortnom sastavu, stilu i cijeni.

Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo rekornih 14.362 vina iz 52 zemlje, a ocjenjivao ih je žiri koji je činilo 219 sudija iz 27 zemalja, među kojima je bilo 75 majstora vina i 13 master somelijera. Vina kojima su dodeljene srebrne, odnosno zlatne medalje su ponovo degustirali regionalni predsedavajući žirija kako bi potvrdili njihov kvalitet.

Među 12 hercegovačkih vina koja su bili u konkurenciju za DWWA najboljom je ocijenjena žilavka podruma "Anđelić" (berba 2012) koja je i ponijela laskavo priznanje srebrnu medalju.

Žilavka "Anđelić" je, po mišljenju Decater-ovih sudija najbolje vino ovog regiona. Inače, sa područja bivše jugoslavije na Decanter-ovom konkursu učestvovalo je 246 vina i to: 36 vina iz Srbije (4 srebrne medalje), 96 vina iz Hrvatske (16 srebrnih medalja), 7 vina iz Crne Gore, 19 iz Makedonije (1 srebrna medalje), 76 iz Slovenije (15 srebrnih i tri zlatne medalje).

Kako srebrena medalja spada u red onih najvećih, vinarija Anđelić prezentovaće vino i vinsku regiju na velikom internacionalnom sajmu pod nazivom "DWWA Winners Tasting" koji se održava u Londonu 27. juna 2013. godine. Na njemu će biti prezentovana sva pobjednička vina ovogodišnjeg "Decanter World Wine Award".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.