NavMenu

Zadruga "Agrisan" ima najveći plastenički kompleks na području USK-a

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.05.2013. 16:35
Komentari
Podeli

Zemljoradnička zadruga "Agrisan" u Sanskom Mostu trenutno posjeduje jedan od najvećih plasteničkih kompleksa na području Unsko-sanskog kantona, u kojima se na 3000 metara kvadratnih odvija intenzivna plastenička proizvodnja, piše www.kip.ba.

U njihovim plastenicima se uz korištenje najnovijih tehnoloških procesa uzgajaju različite povrtarske i voćarske kulture, od kojih prednjači uzgoj paprike, paradajza, krastavca, lubenice i dinje.

Iako se radi o relativno novom vidu poljoprivredne proizvodnje, u posljednjih nekoliko godina je znatno uznapredovao na području sanske općine. To je potvdio direktor "Agrisana", Senad Hadžibajramović, koji je istakao kako se iz godine u godinu povećava broj kooperanata sa kojime zadruga ima potpisan ugovor o otkupu proizvoda.

Ove godine "Agrisan" je u saradnji sa još jednom partnerskom zadrugom sa područja kantona, ponovo započeo sa procesom organizovanog otkupa krastavaca kornišona. Čitav otkupljeni asortiman će se izvoziti na njemačko tržište, a za pomenute potrebe već je postignut dogovor sa oko 40 kooperanata.

Zemljoradnička zadruga "Agrisan" u svojim plastenicima vrši uzgoj i sadnog materijala, po čemu su postali prepoznatljivi na domaćem tržištu ali i šire. S obzirom na dugogodišnje iskustvo u proizvodnji sadnog materijala, njihov kvalitet prepoznao je USAID Farma projekt. Naime, zahvaljujući podršci ove međunarodne organizacije "Agrisan" će od naredne godine biti prvi registrovani proizvođač rasadnica na području Unsko-sanskog kantona. Ovaj projekat nalazi se u fazi realizacije i već je instaliran novi plastenik u kojem će naredne godine biti pokrenuta proizvodnja rasadnog materijala.

Zemljoradnička zadruge "Agrisan" većinu svojih proizvoda uspjeva plasirati na tržište koje pokriva područje Sanskog Mosta, zahvaljujući pojedinim tržnim centrima i manjim prodavnicama u našem gradu, koji su prepoznali kvalitet njihovih proizvoda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.