Izvor: eKapija | Nedjelja, 19.05.2013.| 16:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sanirano klizište u Općini Cazin

(Foto: b)

Prema podacima Javne ustanove "Komunalno-stambeni fond" na području općine Cazin posljednjih se mjeseci aktiviralo osam klizišta, javlja www.kip.ba.

Najteže je stanje u gradu, u ulici Nurije Pozderca pored Trgovačkog centra "Ljiljan".Nakon što je sanirano klizište koje je godinama bilo aktivno, posljednjih mjeseci pojavilo se novo. Mada se nalazi se na privatnoj parceli, u vlasništvu "West Group", Fond je kako bi zaštitio saobraćajnicu izvršio privremenu sanaciju. Nakon obilnog snijega protekle zime i većih količina oborinskih voda došlo je do većeg pomjeranja tla tako da je ulica ugrožena. Jedan od uzroka je i to što je od strane "West Group" vršeno potkopavanje parcele da bi se formirao parking. Oni su vršili odgovarajuće analize i ispitivanje i konstatirano je da je klizna ploha od 1,7 do 6,5 metara i da jesu uzrok podvodne vode koje se nalaze na lokaciji.

Protelih dana radilo se na sanaciji klizišta u ulici Nurije Pozderca, gdje je zemlja sa parkinga u vlasništvu "West Group" odvežena, odnosno radnim mašinama premještena na svoju prvobitnu poziciju. Radove je izvodila cazinska firma "I-Selimović".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.