NavMenu

"Autoceste FBiH" izmjenile uslove korišćenja usluge "Autoceste Card"

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.05.2013. 09:04
Komentari
Podeli

U skladu sa članom 17. Ugovora o uvjetima korištenja ACC usluge, a radi zaštite poslovne djelatnosti mostarskog preduzeća "Autoceste FBiH", mijenjaju se uvjeti zaključenih ugovora o korištenju ACC usluge.

- U slučaju da korisnik krši odredbe propisane Ugovorom o uvjetima korištenja ACC usluge, "Autoceste" mogu staviti ACC TAG na "sivu listu" i privremeno ga blokirati, odnosno "crnu listu" i korisnika potpuno isključiti iz ovog vida naplate cestarine a sporni ACC TAG će biti poništen trajno.

Korisnik ACC TAG-a koji tri puta ponovi zloupotrebu, odnosno tri puta se ACC TAG nađe na "sivoj listi" automatski će biti postavljen na "crnu listu". Korisnik čiji je ACC TAG na "sivoj listi" je dužan platiti naknadu za deblokiranje ACC TAG uređaja u iznosu od 40 KM i razliku spornog iznosa cestarine po važećem cjenovniku manuelne naplate.

U slučaju neizmirenja obaveza "Autoceste" mogu blokirati sve ACC TAG uređaje u posjedu ugovorenog korisnika, koji je vršio zloupotrebu- navedeno je na sajtu "Autocesta".

Inače, ACC – Autoceste Card predstavlja elektronsku naplate cestarine koja korisniku autocesta omogućuje brzu i efikasnu naplatu cestarine, smanjujući vrijeme čekanja na naplatnim mjestima.

Da biste sebi osigurali komforan prolazak kroz naplatnu stazu bez zaustavljanja, prvi korak je nabavka malog elektronskog uređaja – ACC TAG-a, koji se može kupiti na čeonim naplatnim mjestima u Jošanici i Kaknju, pri čemu svi korisnici starih FEDA kartica mogu istu besplatno zamjeniti za ACC TAG uređaj, a novi korisnici mogu kupiti ACC TAG uređaj u promotivnom periodu za 1 KM.

Prilikom nabavke ACC TAG-a korisnik sklapa ugovor sa "Autocestama FBiH" o uvjetima i načinu njegova korištenja. Korisnik usluge ACC naplate cestarine može biti svaka zainteresirana pravna ili fizička osoba koja potpiše ugovor sa preduzećem "Autoceste FBiH" i preuzme ACC TAG na korištenje uz odgovarajuću novčanu naknadu, uplati početni iznos pretplate, čime se ACC TAG aktivira i postaje validan za korištenje. Elektronska naplata cestarine ACC koncipirana je na modelu prepaid plaćanja. Korisnik ACC usluge vrši uplatu ACC kredita, koji se pohranjuje na ACC TAG uređaj, koji posjeduje i ostvaruje mogućnost plaćanja usluge korištenja autoceste prema važećem cjenovniku, ovisno o klasi vozila.

ACC TAG uređaj može koristiti samo ugovoreni korisnik, i to za vozilo i klasu vozila za koje je namjenjen.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.