Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.05.2013.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uz nova poboljšanja "Toyota Auris Hybrid" smanjuje emisiju ugljen dioksida - Na tržištu dostupan od juna 2013.

(Foto: b)

"Toyota Auris Hybrid " dodatno je unaprijeđen radi smanjenja emisije CO2 na samo 84 g/km - čime se pridružuje svom "rođaku" "Touring Sports"-u na samom vrhu segmenta.

Kako je saopšteno iz "Toyote", smanjenje emisija CO2 je ostvareno finim podešavanjem vozila i primjenom različitih aerodinamičnih poboljšanja, kao što su nova aero krilca. Ove mjere su povećale ukupnu energetsku efikasnost, bez negativnog uticaja na performanse vozila.

Kao rezultat neprekidnog povećanja efikasnosti "Toyotinih" proizvoda, ova nova poboljšanja su prvo primjenjena na "Auris Touring Sports" hibrid modelu, koji je imao premijeru na Ženevskom sajmu automobila u martu.

- Novi "Auris" je odlično prihvaćen u Evropi, gde je tražnja u prvom kvartalu 2013. godine porasla za 27%. Tom rastu je najviše doprinijeo "Auris hibrid", čija je prodaja povećana za 69% u odnosu na prošlu godinu, što je dokaz popularnosti kod kupaca i niskih troškova vlasništva ovog modela- navedeno je u saopštenju.

"Auris hibrid" već koristi poreske olakšice, mogućnost ulaska u dijelove grada sa ograničenim pristupom i smanjene troškove servisa i održavanja, dok će ovo novo smanjenje emisija CO2 dodatno ojačati njegovu poziciju lidera u klasi, po pitanju troškova vožnje.

Novi "Auris" hibrid sa emisijom CO2 od 84 g/km će biti dostupan širom "Toyotine" prodajne mreže i zameniće verziju sa emisijom od 87 g/km, počevši od juna 2013.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.