Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 15.05.2013.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Savjet ministara BiH odobrio 2 mil EUR za granični prelaz u Gradišci

(Foto: b)

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, resorni ministri BiH Damir Hadžić i Federacije BiH Enver Bijedić dogovorili su se juče u Banjaluci da sa nivoa Savjeta ministara BiH budu odobrena 2 mil EUR za rješavanje pitanja graničnog prelaza u Gradišci, prenijele su agencije.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske saopšteno je da je na jučerašnjem sastanku bilo riječi i o projektu uređenja plovnog puta rijeke Save, za koji je predloženo finansiranje iz kreditnih sredstava Svjetske banke u iznosu 30 mil USD, po kamatnoj stopi 0,75% sa rokom otplate 30 godina i grejs periodom 10 godina.

- Dogovoreno je da će u roku od 20 dana biti održan sastanak sa projektantom i organom koji je vršio reviziju projekta, da bi se otklonile određene nedoumice. Bilo je riječi i o načinu funkcionisanja luka na rijeci Savi - navodeno je u saopštenju.

Ministri su razmatrali i mogućnost da se za vrijeme ljetne sezone, u periodu godišnjih odmora, a radi izbjegavanja gužvi i zastoja na putu, u dane vikenda zabrani saobraćaj teretnim vozilima ukupne nosivosti preko sedam tona na relaciji Brod – Doljani.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.