NavMenu

Vratila se iz Amerike i uložila u ribnjak - Fehrija Džafić u Kjuču uspješno uzgaja kalifornijsku pastrmku

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 13.05.2013. 08:59
Komentari
Podeli

Fehrija DžafićFehrija Džafić

Fehrija Džafić, nakon što je punih 18 godina provela u Sjedinjenim Američkim Državama, odlučila je da se vrati u rodni Gornji Budelj, općina Ključ, i novac uloži u uzgoj kalifornijske pastrmke.

- Zbog rata sam otišla na drugi kraj svijeta, ali sam oduvijek sanjala da se vratim kući. Sve što sam zaradila uložila sam u izgradnju ribnjaka i velike nade polažem u ovaj projekat- kaže nam Džafićeva.

Dodaje kako je izgradnja ribnjaka bio veliki san njenog oca, te da je izgradnja pokrenuta neposredno prije posljednjeg rata.

- Nažalost, rat nas je tada omeo, a otac nije doživio ostvarenje njegove dugogodišnje želje- kaže ova poduzetnica.

Ribnjak je podignut na porodičnom imanju koje se nalazi u neposrednoj blizini izvora rijeke Kočanice, jedne od desnih pritoka Sane. Džafićeva kaže kako su joj u realizaciji ovog projekta pomoć pružili braća i sestre, kao i njena dva sina, koja su ostala da žive u SAD. Posao, kako dodaje, ide kao u priči, te planira proširenje biznisa kao i izgradnju ribljeg restorana.

- Iskrena da budem, posao ide nevjerovatno dobro. Evo sad trenutno sam primorana da odbijam mušterije jer više nemamo prirasle konzumne ribe, sve smo prodali. Trenutno čak imamo bolji plasman na području Republike Srpske nego Federacije BiH, ali je to vjerovatno i zbog činjenice da su pravoslavci nedavno imali post, pa je povećana potražnja za ribom- navodi Džafićeva.

Prema njenim riječima, trenutno zapošljava četiri radnika, a u narednom periodu planira i povećanje broja radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.