NavMenu

"Hotmail" otišao u istoriju

Izvor: B92 Subota, 04.05.2013. 14:50
Komentari
Podeli

Iako je "Microsoft" najavljivao već neko vrijeme, 4. maja 2013. je i zvanično "Hotmail" otičao u istoriju. Korisnici će moći da zadrže svoju staru adresu (@hotmail.com) ili da se prebace na novu - @outlook.com.

- Potrudili smo se da prelazak korisnici uopšte ne osjete, odnosno da im novo iskustvo bude ugodno i do sada smo dobili samo pozitivne komentare - izjavio je Dik Kredok, vođa projekta.

- Vjerujemo da će se svim korisnicima svidjeti "Outlook", a aktivno slušamo sve što trenutno imaju da nam kažu - završava Kredok.

- Ovo nije bila laka odluka. Ne poznajem drugu kompaniju sa tolikim brojem korisnika koja je odlučila da promjeni ime brenda. Međutim, ovo je nešto novo, prilika da se pripremimo za budućnost - izjavio je Darmeš Mehta, stariji direktor zadužen za menadžment proizvoda.

"Microsoft" trenutno prolazi kroz istorijski period predstavljajući nove verzije skoro svakog proizvoda koji ima u ponudi. Kompanija je prošle jeseni predstavila novi operativni sistem "Windows 8", a spremala se i za ulazak na tržište mobilnih uređaja i ekrana osjetljivih na dodir. Potom su usledili "Windows phone 8" i "Surface", prvi tablet kompanije.

"Outlook.com" ima potpuno drugačiji izgled i navigaciju od "Hotmail"-a, a većina novih funkcija bazirana je na pločicama viđenim u novom operativnom sistemu "Windows 8".

Novi servis će takođe korisnicima omogućiti lakšu integraciju servisa kao što su "Facebook", "LinkedIn" i "Twitter".

"Hotmail" je prvi put predstavljen 1996. godine, a "Microsoft" ga je kupio 1998. godine za 400 mil USD.

Iako je "Hotmail" donekle pao u sjenku "Gmail"-a po broju korisnika, on je i dalje velik servis sa 300 miliona korisnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.