NavMenu

Udruženje "GS1" doniralo bar-kod čitač Inspektoratu Brčko distrikta BiH

Izvor: eKapija Utorak, 30.04.2013. 10:02
Komentari
Podeli

Predstavnici Udruženja GS1 za automatsku identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i upravljanje poslovnim procesima donirali su u petak (26. april 2013. godine) bar kod čitač Inspektoratu Brčko distrikta BiH, saopšteno je na sajtu Vlade distrikta.

- GS1 bar kod čitač je svjetski brendiran kvalitet. Proizvodi s ovakvim bar kod brojevima mogu se neometano upotrebljavati i kretati po cijelom svijetu- naglasila je Saliha Osmanagić, uz iskazana očekivanja nastavka saradnje sa Distriktom s ciljem osiguranja pomoći privrednicima u primjeni GS1 standarda.

GS1 bar kod brojevi su jedinstveni brojevi koji se mogu dodjeljivati proizvodima, logističkim jedinicama, lokacijama, uslugama te osnovnim sredstvima. Imaju istu ulogu i važnost kao i matični broj fizičkog lica, jer trebaju pružati tačnu i pouzdanu informaciju i o privrednom subjektu i o proizvodu. Korist bar kod broja ogleda se u smanjenju troškova, ostvaruju se uštede na vremenu, a maksimalno je povećana tačnost i efikasnost upravljanja u cijelom lancu snabdijevanja.

Da će donacija bar kod čitača omogućiti kvalitetno iščitavanje i elektronsku komunikaciju sa zemljama koje ga, također, posjeduju, potvrdio je Zoran Gajić, glavni inspektor Inspektorata Brčko distrikta BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.