NavMenu

U Brotnju nikao prvi kip Isusa - Statua visoka 185 cm

Izvor: Dnevni list Petak, 26.04.2013. 12:37
Komentari
Podeli

U Biblijskom vrtu u Gornjoj Blatnici u srijedu (24. april 2013. godine) je postavljen kip Isusa, visine 185 centimetara i težine 140 kilograma, prvi takav u Brotnju, ali i u cijeloj Hercegovini. Kip je postavljen u sklopu uređenja prostora crkve u Gornjoj Blatnici gdje su prije dvije godine počeli radovi na uređenju Biblijskog vrta, koji se nalazi na zapadnoj strani na oko dva i pol duluma zemlje.

- Kip je izrađen od kamene prašine, rađen je u tvornici u Italiji od kuda je i dopremljen, a sve troškove, unatoč krizi u kojoj se nalazimo, preuzeli su vjernici sela Gornja Blatnica, upravo svjesni svoje vjere. Sama simbolika ovoga vrta treba podsjećati sve vjernike koji tu dolaze da sve prolazi, samo čvrsta vjera u Isusa daje smisao života i osigurava budućnost u vječnom životu- naglasio je fra Mate Dragićević, župnik župe svetog Blaža, pod koju spadaju sela Gradnići, Paoča i Gornja Blatnica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.