NavMenu

Od 1. maja besplatni telefonski razgovori između Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 25.04.2013. 15:48
Komentari
Podeli

Kompanije "SBB", "Telemah Slovenija" i BiH, "Total TV" i još 15 manjih firmi u vlasništvu MiD Evropa Partners, formirali su "United Group", grupaciju vodećih pej-tv operatora u Jugoistočnoj Evropi.

"United Group" će korisnicima ponuditi od 1. maja besplatne telefonske razgovore između Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je i mogućnost da SBB ponudi uslugu mobilnih servisa u narednih nekoliko mjeseci.

Predsjednik Upravnog odbora Grupe Dragan Šolak kazao je da je formiranje Grupe izuzetno važno za razvoj svih kompanija.

- Nalazimo se u industriji velikih brojki koje na ovaj način postaju još veće i omogućavaju primjenjivanje savremenih tehnoloških rješenja, dogovoranje boljih uslova sa međunarodnim i domaćim dobavljačima, kao i pomjeranje svih kompanija u Grupi za korak naprijed u tehnološkom i servisnom djelu- rekao je Šolak.

- Očekujemo da će formiranje Grupe označiti kvalitativni napredak, da postajemo bolja kompanija i da će taj boljitak biti izražen i prema našim korisnicima i prema zaposlenima, da će imati više mogućnosti da se razvijaju i upoznaju sa savremenim kretanjima i da zajedničkim radom doprinesemo uspjehu ovog projekta- istakao je on.

Šolak je naveo da unutar Grupe postoje kompanije, kao što je "Telemah Slovenija", koje se bave svim vidovima telekomunikacionih djelatnosti, pa i mobilnom telefonijom.

- Tako da očekujemo da će SBB u skorijoj budućnosti, u narednih nekoliko mjeseci, krenuti sa ponudama mobilnih servisa- dodao je.

Viši savjetnik Upravnog odbora Junajted grupe Kameron Manter je kazao da treba iskoristiti prednosti tehnologija 21. vijeka radi povezivanja ljudi u regionu.

Manter je rekao da vjeruje u svijetlu budućnost ovog regiona, gdje će kompanije kao što su SBB i Telemah pokazati put na kojem će svi u regionu pronaći dobre strane zajediničkog rada .

Prema njegovim riječima, moderna ekonomija zahtijeva inovativnost i kreativnost u idejama, procedurama, sadržajima koju one posjeduju, a ova kompanija može da obezbijedi kvalitetne i vrijedne usluge za 20 miliona klijenata u regionu.

Manter je dodao i da pristupanje EU nije cilj, nego samo prvi korak u daljem razvoju, a tome posebno mogu da doprinesu kompanije kao što su "United Group".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.