NavMenu

"Dani borbe protiv melanoma i drugih tumora kože" do 26. aprila širom RS

Izvor: eKapija Utorak, 23.04.2013. 15:44
Komentari
Podeli

Od 22. do 26. aprila 2013. godine provodi se javno-preventivna humanitarna kampanja "Dani borbe protiv melanoma i drugih tumora kože" u RS, saznajemo na sajtu Vlade RS.

- Akcija predstavlja besplatne skrining preglede svih pigmentnih promjena na koži koje su sumnjive na tumor kože. Vrlo je važno upoznati stanovništvo i podići svijest o preventivi, načinima zaštite od izloženosti suncu, vršenju samopregleda mladeža kao i znanju o tome u kom periodu se javljati dermatologu- rekla je načelnik Klinike za kožne i polne bolesti KC Banjaluka dr Milanka Ćelić.

One je istakla da se tumor kože može izliječiti ako se otkrije na vrijeme, te navela da se kod samopregleda gleda veličina, granica, oblik i promjena boje mladeža, a da se posebno mora obratiti pažnja na tabane, dlanove i uši.

Sekretar Udruženja dermatologa Republike Srpske dr Dragana Starović istakla je da su pregledi besplatni, bez uputnice i knjižice i da traju deset minuta.

- U ovoj kampanji učestvuje 36 dermatologa iz čitave Republike Srpske- rekla je dr Starović

Ona je istakla da građani sve potrebne informacije u vezi sa akcijom mogu naći na veb stranici Udruženja dermatologa Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.