Izvor: bljesak.info | Srijeda, 27.09.2006.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kilogram marmelade vrijedan 5.000 funti

Proizvođač marmelada "F Duerr & Son" svoju će 125. godišnjicu postojanja obilježiti vjerojatno najskupljom marmeladom na svijetu, što bi mogli nazvati poslasticom života. Radi se o marmeladi u kojoj je izmiješano najfinije voće, viski Dalmore 62 od Whyte & Mackaya čija boca košta 32.000 funti, šampanjac Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill i sitni listići 24-karatnog zlata. Ručno izrađena kristalna staklenka ove marmelade košta samo 1.100 funti, odnosno 76 funti za jednu šnitu kruha.

Mark Duerr, generalni direktor ove firme iz Manchestera, rekao je: "Nevjerojatno je dobra. Prvi put smo ju probali na sastanku odbora prošli tjedan i ostali zapanjeni. Viski se osjeti odmah, a okus šampanjca prodire polakše."

Odabir šampanjca je bio ovakav jer je Churchill obožavao marmeladu, a najviše je volio onu od naranče. Prvotni im je plan bio proizvesti konzervirano voće, koje bi odmah ponudili na prodaju na eBayu, kako bi skupili novac za dobrotvorno društvo Manchester Kids. Međutim, Duerr i ostali direktori bili su toliko impresionirani okusom da su marmeladu htjeli pretvoriti u normalan proizvod, ali s manje običnim sastojcima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.