Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 22.04.2013.| 11:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

STANIĆ: Evropski standardi u Opštoj bolnici u Gradišci

(Foto: b)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić izjavio je da se u Opštoj bolnici u Gradišci primjenjuju visoki evropski standardi i da ova zdravstvena ustanova može poslužiti kao dobar primjer drugim bolnicama.

Stanić je poslije sastanka sa direktorom gradiške bolnice Vladom Marjanovićem rekao da je posebno impresioniran poboljšanjem dnevnog liječenja koje se praktikuje u zapadnoevropskim zemljama.

- U Opštoj bolnici u Gradišci ostvaruju se vrhunski rezultati. Izgrađen je i novi objekat, stručni kadar radi sa veoma sofisticiranom opremom, tako da je ova bolnica konkurentna ostalim ustanovama ovakvog tipa - kaže Stanić.

Govoreći o finansijskom funkcionisanju gradiške bolnice, Stanić je rekao da se ovdje prati odnos prihoda i rashoda i da se menadžment bolnice ponaša domaćinski.

- Na sva pitanja koja sam postavio dobio sam kvalitetne odgovore. Revizorska komisija, koju sam nedavno poslao u ovu bolnicu, izvijestila me da je sva dokumentacija uredna, da se strogo radi po pravilnicima i da se posebna pažnja vodi o racionalnom poslovanju - rekao je on.

Ministar je najavio da će biti uvedeni mjesečni sastanci sa direktorima svih bolnica u Srpskoj kako bi dobri primjeri, kao što je to u Gradišci, bili istaknuti, a lakše se rješavali eventualni problemi.

Direktor gradiške bolnice Vlado Marjanović rekao je da ga ohrabruje što su nedavne kontrole iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Poreske uprave Republike Srpske pokazale da se u ovoj ustanovi radilo domaćinski.

On kaže da je revizija obuhvatila cjelokupno poslovanje bolnice, sa posebnim aspektom na poštivanje zakona, ostvarivanje javnih nabavki, odnos prema Fondu zdravstvenog osiguranja, bankama i dobavljačima.

- Revizija je pokazala da smo radili domaćinski i to nam daje dodatnu motivaciju - istakao je Marjanović i dodao da im je ministar dao punu podršku.

Poslije sastanka sa direktorom Marjanovićem i stručnim kolegijumom bolnice, ministar Stanić obišao je sva odjeljenja ove respektabilne zdravstvene ustanove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.