NavMenu

Od 20. do 28. aprila Ytong niskoenergetska kuća spremna za posjetioce ispred BBI centra

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2013. 15:06
Komentari
Podeli

U organizaciji kompanije "Xella BH", ispred BBI centra u toku su završni radovi na izgradnji Ytong pokazne niskoenergetske kuće, te će od subote 20. aprila 2013. biti spremna za razgledanje, dok će također od 10 sati ispred BBI centra početi sa radom "Ytongraonica" – igraonica za najmlađe posjetitelje. Do 28. aprila, 2013. zainteresirani posjetioci će od 10 do 18 sati moći razgledati Ytong kuću, a Ytongraonica će u istom terminu biti na raspolaganju najmlađima do 27. aprila 2013.

Gradnja Ytong pokazne niskoenergetske kuće traje od 9. aprila i posjetitelji su mogli uživo pratiti izgradnju tog modernog objekta koji štedi energiju i prilikom grijanja i prilikom hlađenja, pri čijoj gradnji se mogu vidjeti brojne inovacije koje predstavljaju gradnju budućnosti.

Uporedo, stručni savjetnici sa zadovoljstvom i stručnošću i dalje će odgovarati na brojna pitanja o svim prednostima Ytong pokazne niskoenergetske porodične kuće. U gradnji kuće korištena je Ytong paleta materijala proizvedenih isključivo od prirodnih sirovina, kojima je moguće ostvariti najsavremenije kriterije ekološke, niskoenergetske gradnje.

- Pozivamo sve zainteresirane za najmoderniji sistem gradnje koji štedi energiju i do 50%, da posjete Ytong pokaznu niskoenergetsku kuću, pravi porodični objekat čija je gradnja moguća po mjeri svih ukućana, a u skladu sa svjetskim trendovima o zaštiti okoliša- naglasio je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje kompanije "Xella BH", napominjući da Ytongraonica omogućava roditeljima obilazak objekta bez brige za svoje najmlađe.

"Xella BH" je 2012. godine pokrenula projekat gradnje i prezentacije pokaznih Ytong niskoenergetskih kuća, s namjerom da budućim graditeljima i investitorima na licu mjesta pokaže mnogobrojne prednosti Ytong gradnje porodičnih niskoenergetskih objekata. Također, cilj ove akcije je razvijanje svijesti o ekologiji kao jednom od prvih preduvjeta za kvalitet življenja.

Slična akcija realizirana je u Tuzli u junu prošle godine uz veliko zanimanje javnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.