NavMenu

Niču dva paralelna mosta preko rijeke Studenčice kod Međugorja, na dionici koridora 5C

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2013. 11:51
Komentari
Podeli

Nad dolinom rijeke Studenčice, nadomak Međugorja, hercegovačko preduzeće "Hering" gradi dva paralelna mosta preko doline Studenčice, impresivne visine od 90 m i dulja od pola kilometra, prenosi portal www.posusje-online.com.

"Hering" je angažiran na gradnji mosta Studenčica u sklopu projekta dionice autoceste Počitelj – Bijača na koridoru 5C. Poddionica Zvirovići-Kravice obuhvata dio autoceste od čvorišta Međugorje, do granice s Hrvatskom. Prolazi sjevernom padinom Zvirovića i kod mjesta Donji Studenci prelazi široku dolinu Studenčice, nakon čega nastavlja sjevernim padinama doline rijeke Trebižat koju prelazi kod mjesta Vranješ gdje je dolina rijeke najuža. Dalje, do granice s Hrvatskom, nastavlja brežuljkastim predjelom Zvirići.

Široku dolinu rijeke Studenčice na visini od oko 90 m od tla trasa autoceste prelazi mostom Studenčica, koji je projektiran kao dvojna građevina, tj. za svaki smjer autoceste posebna građevina, duljina im je 590 m. Ukupna širina svakog pojedinog mosta zajedno s ogradama iznosi 12,42 m.

Radovi na izgradnji mosta Studenčica počeli su u jesen 2012. godine, a planirani rok okončanja radova je dvije godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.