NavMenu

Engleska Premier liga uvodi "Sony" sistem "oko sokolovo"

Izvor: eKapija Srijeda, 17.04.2013. 12:04
Komentari
Podeli

Engleska Premier liga usvaja sistem "oko sokolovo" vodećeg svjetskog proizvođača tehnologije za vizuelnu obradu i praćenje loptica u sportu, koji je u vlasništvu kompanije "Sony".

Tehnologija "gol linije" bit će osigurana za 20 klubova članica, a koristit će se tokom svih 380 mečeva Premier lige, prenosi www.indikator.ba.

Sistem kamera koje prate s koje strane linije se nalazi lopta, a koji se već duže vrijeme uspješno koristi u tenisu i kriketu, bit će instaliran tokom ljeta kako bi bio spreman za upotrebu 17. avgusta na otvaranju sezone 2013/2014.

"Hawk-Eye" tehnologija, koja je u vlasništvu korporacije "Sony" od marta 2011. godine, u sekundi šalje signal sudiji kada lopta pređe liniju, koji zatim donosi konačni sud u vezi sa spornim golom. Sistem će koristiti sedam kamera po golu, koji će se nalaziti na svakom kraju stadiona, kako bi uspješno analizirao da li je lopta prešla liniju ili ne. Slike načinjene svakom od sedam kamera se obrađuju kako bi se locirala lopta i identifikovala oblast koja ne pripada lopti, na taj način omogućavajući utvrđivanje da li je cijela lopta prešla liniju gola.

Osim sudije, o ishodu će biti informisani i gledaoci kraj malih ekrana, tako što će snimak spornog gola biti prikazan nakon 10 sekundi, a Premier liga radi i na uvođenju ovih snimaka na ekranima na stadionima, navodi se u saopćnju koje je prenijela agencija Via Media.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.