NavMenu

Švicarska agencija za razvoj i saradnju i UNDP obezbijedile 400.000 USD za razvoj lokalnih zajednica - Rok za dostavu projektnih ideja 31. maj

Izvor: eKapija Petak, 12.04.2013. 13:46
Komentari
Podeli

U okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajedničku inicijativu Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini objavljen je javni poziv za lokalne zajednice za podnošenje prijedloga projekata, saopšteno je na sajtu UNDP-a.

Jedan od instrumenata podrške partnerskim jedinicama lokalne samouprave koje su u procesu operacionalizacije i implementacije svojih strategija razvoja, predstavlja Fond za poticaj lokalnog razvoja, uspostavljen u okviru ILDP-a, koji će doprinijeti uspješnoj implementaciji lokalnih razvojnih strategija i njihovih prioritetnih projekata.

Ukupan iznos sredstava Fonda je 400.000 USD, pri čemu će se sredstva dodjeljivati za realizaciju odabranih prioritetnih projekata, na osnovu konkurentskog procesa apliciranja od strane svih kvalifikovanih jedinica lokalne uprave. Namjera je da Fond podrži implementaciju prioritetnih projekata iz različitih razvojnih sektora koji će direktno doprinijeti poboljšanju kvalitete života u lokalnim zajednicama, uz sveobuhvatan razvojni efekat.

Jedinice lokalne uprave koje su kvalifikovane za podnošenje prijedloga projekata u okviru ovog Fonda su Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bugojno, Bužim, Cazin, Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Gračanica, Kostajnica, Kotor Varoš, Ljubinje, Maglaj, Odžak, Orašje, Osmaci, Prnjavor, Šamac, Srbac, Srebrenik, Trnovo i Zenica.

Prijave projekata se dostavljaju do 31. maja 2013.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.