NavMenu

Uskoro digitalizacija bioskopa "Kozara" u Prijedoru - Grad obezbijedio 155.500 KM

Izvor: eKapija Petak, 12.04.2013. 10:08
Komentari
Podeli

Za tri dana premijernog prikazivanja filma u 3D tehnologiji prijedorski bioskop "Kozara" posjetilo je oko 2000 gledalaca što je posjeta koja je ranije bilježena kod tromjesečnih prikazivanja 11 filmova, saopšteno je na sajtu Grada Prijedora.

Direktor Javne ustanove "Centar za prikazivanje filmova" Safira Karahodžić potvrdila je da je riječ o projekciji avanturističkog filma "Carstvo velikog Oza" te da je njome u potpunosti opravdano iznajmljivanje opreme od distributera za 3D projekcije.

- Nismo bili iznenađeni velikom posjetom jer znamo da pogotovo naši mlađi gledaoci već odavno pokazuju interes za filmove u 3D formatu zbog čega su često odlazili u banjalučke bioskope da pogledaju neki film- kazala je Karahodžićeva.

Ona je dodala da će već od 14-16. aprila prijedorska publika moći da pogleda filmove "Kruds" i "Dži Aj Džo", takođe u 3D formatu.

- Ovakva zainteresovanost za 3D format opravdava ideju gradske uprave da iz ovogodišnjeg budžeta izdvoji novac za digitalizaciju bioskopa tako da očekujemo da u najskorije vrijeme dobijemo i vlastitu, najnoviju tehnologiju- dodala je Karahodžić.

Ona je potvrdila da je u toku tenderska procedura za nabavku vlastite opreme za digitalizaciju kina "Kozara" za koju je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 155.500 KM i da će do polovine godine bioskop " Kozara" dobiti novu opremu.

JU "Centar za prikazivanje filmova" Prijedor namjerava zadržati stari projektor i nakon digitalizacije s obzirom da i dalje ima filmova koji se snimaju na 35-milimetarskoj traci i filmskih autora koji se opiru digitalnim i ostaju vjerni klasičnim formama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.