NavMenu

Turistički projekat "Vrhovi Balkana" dobitnik nagrade "Turizam za budućnost"

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.04.2013. 18:20
Komentari
Podeli

Zajednički Turistički projekat Crne Gore, Albanije i pokrajine Kosovo pod imenom "Vrhovi Balkana" osvojio je prvu nagradu "Turizam za budućnost" na 13. Globalnom samitu Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja (WTTC) koji se održao 9. i 10. aprila u Abu Dabiju, saopšteno je iz predstavništva Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u BiH.

Projekat "Vrhovi Balkana" zajedno sprovode Crna Gora, Albanija i pokrajina Kosovo, pod pokroviteljstvom ORF-a (Otvorenog regionalnog Fonda za spoljnu trgovinu), koji je finansiran od njemačke Vlade, a realizuju ga GIZ, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija i Opština Plav kao partneri sa crnogorske strane.

- Koz ovaj projekat, turisti mogu iskusiti najljepše planinarske rute od 192 km koje povezuju sela iz sve tri države, prolaze pored glacijalnih jezera, autentičnih katuna, kroz nacionalni park, zatim da se upoznaju sa lokalnom kulturom i duhom stanovniištva. Za ove rute je postavljena signalizacija, urađen je vodič za stazu i mapa staze ali i dogovorena procedura prelaska granice za turiste van zvaničnih graničnih prelaza, kao i sistem sigurnosti na planinama- navedeno je u saopštenju.

Nagrada "Turizam za budućnost" predstavlja jedno od najvećih svjetskih priznanja u oblasti turizma i putovanja i usmjerena je na prepoznavanje najboljih turističkih praksi održivog turizma u globalnoj turističkoj industriji. Finalisti su morali dokazati održivost turističkog planiranja i politike koja će sačuvati prirodna, istorjska i kululturna bogatstva jedinstvena za destinaciju.

Svjetski savjet za putovanja i turizma (WTTC) je globalni forum za poslovne lidere u sektoru putovanja i turizma koji ovom prilikom okuplja preko 1000 uglednih ličnosti svjetske turističke scene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.