NavMenu

U BiH pokrenuta kampanja "Turizam, blago na dohvat ruke"

Izvor: Ponedjeljak, 25.09.2006. 12:02
Komentari
Podeli

Turističko udruženje u BiH, Ministarstvo inostranih poslova BiH, ministarstva turizma oba bh. entiteta, Vanjskotrgovinska komora (VTK) BiH i Agencija za promociju stranih investicija (FIPA), pokrenuli su kampanju podizanja svijesti javnosti o ekonomskom značaju turizma "Turizam obogaćuje". Pokrovitelj kampanje je Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, uz podršku Projekta podizanja konkurentnosti putem razvoja klastera Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID CCA).

Cilj ove kampanje u BiH je promocija turizma na svim nivoima društva, a ciljne grupe su turistički profesionalci, donosioci odluka, uticajni pojedinci i grupe za formiranje mišljenja bh. javnosti i mediji. Kampanja će biti usmjerena ka razumijevanju značaja turizma, kontinuiranom educiranju javnosti o održivom razvoju turizma, kreiranju pozitivne atmosfere među ljudima kroz jasne poruke o ekonomskom, društvenom i kulturnom razvoju turizma u BiH, te poticanju komunikacije o turizmu kao vodećoj industriji u svijetu unutar ciljanih grupa. Pored navedenog slogana, kampanja sadrži tri TV spota u trajanju od po 20 sekundi, prateće radio džinglove, postere i džambo plakate. Zahvaljujući medijskom pokroviteljstvu JRTVS BiH, RTV Federacije BiH i RTRS, TV spotovi i radio džinglovi bit će emitovani u periodu od oktobra do decembra 2006. godine u udarnim terminima.

Pokretanje kampanje rezultat je saradnje sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda (UNWTO) koja je već 2004. godine usvojila ideju, a potom i izradila globalnu kampanju o značaju turizma "Turizam obogaćuje". Obilježavanje Svjetskog dana turizma ove godine bit će u svjetlu kampanje WTO-a "Turizam obogaćuje".

Objavljivanjem kampanje "Blago, na dohvat ruke", BiH se pridružuje svijetu u širenju poruka o značaju održivog razvoja turizma. Najavljeno je da će se u srijedu, 27. septembra 2006. godine, održati javna proslava Svjetskog dana turizma, u organizaciji projekta Turizam plus, a uz podršku USAID CCA projekta. Ovim povodom će FTV i RTRS omogućiti program uživo, koji će se emitovati iz studija FTV u Sarajevu, sa početkom u 20.00 sati. Program će sadržavati dvije komponente, dodjelu Zlatne turističke ruže, takmičarske komponente serijala Turizam Plus i promociju kampanje "Turizam, blago na dohvat ruke", u okviru koje će biti dodijeljene nagrade za najbolju novinarsku reportažu o turizmu u BiH. Sponzori kampanje su HVB Central Profit Bank, Telecom RS i Mercator.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.