Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 08.04.2013.| 11:22

Sanski Most proširuje kanalizacionu mrežu

Sanski Most

Završetkom radova na objektu prepumpne stanice, koja se nalazi u neposrednoj blizini mosta na lokalitetu Karići, stvoreni su uslovi za povezivanje kanalizacionog sistema desne i lijeve obale Sanskog Mosta, te daljeg razvijanja ovog sistema, navodi Krajiški info portal.

Investitor ovog projekta bila je općina Sanski Most, a u narednom periodu, nakon okončanja administrativno finansijskih procedura, upravljanje ovim objektom preuzeće Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija". Da bi se ove aktivnosti uspješno realizirale, u narednom periodu neophodno je obaviti tehnički prijem postrojenja, te pribavljanje upotrebne dozvole.

Projekat izgradnje prepumpne stanice od početka do kraja vodila je općina Sanski Most i vrijednost cjelokupnog projekta iznosila je oko 350.000 maraka. Njegova realizacija će, prema riječima predstavnika JP "Vodovod i kanalizacija", Emira Trožića, imati i ogroman ekološki značaj.

Puštanjem u rad prepumpne stanice, zaokružen je cjelokupni kanalizacioni sistem u općini Sanski Most u jednu cjelinu. U narednom periodu svi kanalizacioni ispusti u rijeku Sanu, nizvodno od mosta u Karićima, biće preusmjereni u ovaj sistem što će imati veliki značaj kada je u pitanju čistoća rijeke Sane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.