Izvor: Oslobođenje | Subota, 06.04.2013.| 16:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru dobio projektnu dokumentaciju za izgradnju prometnica unutar kampusa - Vrijednost projekta 108.000 KM

Faruk Ćupina, predsjednik mostarske Komisije gradskog područja Stari grad, uručio je 4. aprila projektnu dokumentaciju za izgradnju prometnica unutar kampusa Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru koju je napravio Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Vrijednost samog projekta iznosi 108.000 KM, a sa Univerziteta se nadaju da će što prije dođi do realizacije.

- Dokumentacija je vrlo važna za ovako značajan projekt, jer bez kvalitetnog projekta nema ni kvalitetnog rezultata - rekao je Faruk Ćupina i dodao da je Komisija dosad pomagala Univerzitetu osvjetljavanjem kampusa i studentskog igrališta, rezidbom i uređenjem kampusa.

Rektor Univerziteta Sead Pašić se nada da će kampus uskoro biti onakav kakav i zaslužuje biti.

- Regulacijski plan je usvojen i na osnovi toga možemo raditi nove projekte poput izgradnje prometnica na prostoru kampusa, kao i izgradnju studentskog doma. Vrijeme je da kampus Univerziteta prestane izgledati kao bivša vojarna - naglasio je Pašić.

Murat Ćorić predsjednik Gradskog vijeća se nada da će uz projektiranje krenuti i realizacija projekta, jer sada samo preostaje naći financijere da se može neometano krenuti s radovima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.