Izvor: eKapija | Petak, 05.04.2013.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ministri regiona o bezbjednosti hrane na seminaru na Jahorini i Sarajevu 5. i 6. aprila

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović organizator je sastanka ministara nadležnih za poljoprivredu i hranu zemalja jugoistočne Evrope, koji se održava na Jahorini i u Sarajevu 5. i 6. aprila, prenosi portal Capital.ba

To je nastavak ministarskog sastanka održanog 5. marta u Beogradu, a njegova centralna tema biće razmatranje pitanja od zajedničkog interesa u oblasti bezbjednosti hrane i dogovor oko usaglašenog prijedloga mjera i aktivnosti za reagovanje na problem pojave toksina u hrani, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na ovom skupu očekuje se učešće ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije Ljupča Dimovskog, ministra poljoprivrede Hrvatske Tihomira Jakovine, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Gorana Kneževića, zamjenika ministra poljoprivrede, hrane i zaštite potrošača Albanije Tokli Tome.

Očekuje se i učešće ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića, savjetnika predsjednika Vlade Republike Srpske Miroslava Milovanovića i pomoćnika ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore Danijele Stolice.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u saradnji sa Stalnom radnom grupom za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi, organizuje danas na Jahorini cjelodnodnevni sastanak tehničkih timova, koji će diskutovati o navedenim temama za bezbjednost hrane biljnog i životinjskog porijekla.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.