NavMenu

Duško Račić novi v.d. direktor Kliničkog centra Banja Luka

Izvor: Oslobođenje Petak, 05.04.2013. 09:44
Komentari
Podeli

Vlada Republike Srpske (RS) razriješila je juče dužnosti generalnog direktora Klničkog centra Banja Luka Branu Topića i za v.d. direktora imenovala Duška Račića.

Šefica Vlaidnog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić podsjetila je na pres-konferenciji u Banjoj Luci da je Brane Topić ranije, kao i svi direktori u javnom sektoru RS-a, ponudio ostavku te da ju je Vlada danas prihvatila.

Ona nije govorila o razlozima za smjenu Topića.

Sajić je najavila i da će se premijerka Željka Cvijanović u poslijepodnevnim satima sastati s članovima Vladinog Koordinacionog tima koji je formirala s ciljem da preduzme mjere finansijske konsolidacije i nastavka poslovanja "Birča" i njegovih povezanih subjekata, kao i zaštite interesa RS-a.

Na tom sastanku bit će riječi o stanju u toj fabrici glinice u koju su u utorak, po nalogu Vlade RS-a, ušli inspektori Uprave krimpolicije MUPRS-a i policijski službenici CJB Bijeljina, porezni inspektori, pripadnici deviznog inspektorata i druge nadležne službe s ciljem da izvrše kontrolu i izuzmu poslovna dokumenta ove fabrike, u vlasništvu litvanske kompanije.

Kontrola se vrši radi utvrđivanja nepravilnosti u trošenju kreditnih sredstava Investicione razvojne banke RS-a, neplaćanja poreznih, izvoznih i drugih obaveza i utvrđivanja nepravilnosti u poslovanju ovog preduzeća.

U svom radu naišli su na nesaradnju pojedinaca, a sada u Vladi RS-a tvrde da se ispostavilo da je zatečena situacija u tom preduzeću, gora od očekivane.

I predsjednik RS-a Milorad Dodik ustvrdio je danas da je Vlada RS ranije pokušavala da osigura nesmetano funkcioniranje ove fabrike, te da je željela da zaštiti plasman i obezbijedi radna mjesta.

- Učinit ćemo sve što je neophodno, od toga da se uspostavi saradnja s rukovodstvom, do toga da se to rukovodstvo potpuno isključi i da RS upravljanje fabrikom – naveo je on.

Ovu fabriku je privatizirala 2001. godine "Ukio banka - Investiciona grupa" iz Litvanije, čiji predstavnici ovih dana ne borave u Fabrici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.