NavMenu

Banjalučki vozači znaju gdje policijska patrola "vreba" - Facebook čini čuda

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.04.2013. 20:29
Komentari
Podeli

Na "Facebook"-u je od skoro osnovana stranica pod nazivom "Policija zaustavlja – Banjaluka", putem koje banjalučki vozači jedni druge informišu gdje se u gradu na Vrbasu nalazi policijska patrola, saopštava RTV BN.

U informacijama stranice opisano je da je cilj da posjetioci, odnosno članovi saznaju ili objave lokaciju u Banjaluci na kojoj je viđena policijska patrola dok zaustavlja i piše kazne.

Tako su vozači preksinoć, za svega nekoliko časova, upozoreni da policija "vreba" kod kafe-bara "Tilt" u Boriku, kod "Moon bara" u Česmi, te kod restorana "Pido" u Vrbanji.

Dok većina posjetilaca u nebo diže one koji su se dosjetili da formiraju ovu stranicu, te neki traže da bude proširena i na ostale gradove, ima i onih koji ovu inicijativu ne smatraju najboljom idejom.

- Cilj nam je da učinimo saobraćaj lakšim i bezbjednijim za sve učesnike, a nikako da remetimo rad policije ni na koji način- ističu administratori stranice.

Stav iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS je jasan – ovakva stranica negativno utiče na bezbjednost na putevima. Praksa, ističu, pokazuje da kazna mijenja negativno ponašanje vozača.

- Naravno da može da se kaže da dijeljenje informacija na toj stranici predstavlja ugrožavanje bezbjednosti saobraćaja. Onaj ko je pijan ostane nesankcionisan, te ponavlja istu grešku. Loša je to stranica, u svakom slučaju. Uzmite, na primjer, da neko nema vozačku i da vozi. Ako je upozoren i policija ga ne zaustavi, nastaviće da to čini- upozorava Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

U CJB Banjaluka, sa druge strane, nisu željeli da detaljnije komentarišu formiranje ove stranice.

- Možemo da kažemo samo da tu nema elemenata prekršaja ni krivičnog djela, a samim time ni elemenata za postupanje policije- naglasila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Na stranici "Policija zaustavlja – Banjaluka" nalazi se i mapa sa prikazom kamera koje evidentiraju automobile kad prođu kroz crveno svjetlo na semaforu, kao i stacionih radara koji "pecaju" vozila sa prekoračenom brzinom kretanja.

Inače, slične stranice, sa istim ciljem, postoje i za neke hrvatske gradove, poput Rijeke, Poreča i Šibenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.