Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 03.04.2013.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučke haljine osvajaju svijet

(Foto: b)

Banjalučki modni kreator Duško Oraščanin imao je priliku da svoje kreacije predstavi na "Miami Beach International Fashion Weeku" u Majamiju.

Inače, "Miami Fashion Week" najveći je modni događaj u SAD nakon njujorške sedmice mode. Pored domaćih, privlači i veliki broj dizajnera iz Južne Amerike, ali i cijelog svijeta.

- Učešće na ovom modnom događaju, koji slovi za jedno od najvažnijih u svijetu, proteklo je bolje nego što smo i mi sami očekivali. Moram da priznam da su svi modni stručnjaci ocijenili da je kolekcija kojom sam se predstavio bila jedna od najboljih na ovoj sedmici mode - rekao je Oraščanin.

Priznaje da mu se utisci još nisu slegli, a kao jako bitno ističe i to da je ostvario kontakt sa brojnim stručnjacima iz svijeta mode, što bi, nada se, trebalo da rezultira i poslovnom saradnjom.

- Drago mi je da smo bili na nivou postavljenog zadatka. Prihvaćen sam kao da radim tamo 15 godina, a ne kao da sam neko ko dolazi iz države za koju većina njih nije nikada ni čula - priča ovaj kreator.

U sunčanom Majamiju Oraščanin se predstavio kolekcijom po kojoj je prepoznatljiv, odnosno, svečanim ženskim toaletama, koje odišu prefinjenošću i elegancijom. Naveo je da su pored ženskih haljina, modeli prošetali i u njegovim kreacijama koje čine pantalone i korzeti te istakao da su i posjetioci imali priliku da opipaju kreacije i upoznaju se sa njim.

Inače, Oraščaninove kreacije bile su i dio "butika" koji je formiran u toku "Miami Beach International Fashion Weeka", a gdje su haljine izlagane u prodajne svrhe.

- To je bio prvi put da i oni organizuju taj butik, a prodaja se organizuje tako da kupci ostavljaju svoje kontakte te se naknadno dogovara prodaja i potpisuju ugovori. Ja sam se vratio sa oko 100 vizit karti i biću srećan ukoliko do konkretne realizacije saradnje dođe bar sa dva klijenta - skroman je Oraščanin.

Njujorška pista

Koliko je predstavljanje Duška Oraščanina u Majamiju bilo uspješno potvrđuje i činjenica da je dobio poziv za učešće na "New York Fashion Weeku".

- Pored Njujorka, uslijedio je i poziv iz Kalifornije za učešće na tamošnjoj sedmici mode. To su stvari koje me posebno raduju i nadam se da ću u skladu sa finansijskim sredstvima uspjeti da realizujem i te projekte - rekao je on.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.