NavMenu

Izraelska štampa pohvalno o poljoprivredi Republike Srpske

Izvor: eKapija Srijeda, 03.04.2013. 09:15
Komentari
Podeli

U najnovijem broju časopisa izraelskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljen je promotivni tekst o poljoprivrednim potencijalima Republike Srpske, javlja RTRS.

Autor teksta je Aliza Žezak koja je u sastavu osmočlane delegacije Udruženja novinara periodične štampe Izraela posjetila Republiku Srpsku u avgustu prošle godine. Aleksandar Nikolić, pomoćnik šefa Predstavništva Republike Srpske u Izraelu kaže da je to četvrti članak o Srpskoj koji su objavili članovi delegacije izraelskih novinara, a u tekstovima su promovisane oblasti turističke ponude i privrednih potencijala. Naglašen je i prijateljski odnos između izraelskog i rukovodstva Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Časopis obrađuje teme "Ekološka poljoprivreda, suše i voda", "Razvoj poljoprivrede", "Ribolov i uzgoj ribe", "Sir trapist - brend", "Fabrika za proizvodnju sušene šljive "Eko-Bel" u Kozarskoj Dubici i "Pijaca u Banjaluci".

U prethodnim predstavljanjima Srpske objavljeni su intervjui sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na TV programu izraelskog parlamenta - Kneseta i u tiražnom dnevnom listu "Makor rišon", te tekst privrednog dodatka "Marker" najrenomiranijeg dnevnog lista "Harec" o angažmanu izraelske nacionalne vodoprivredne kompanije "Mekorot" u Srpskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.