NavMenu

Razmatra se prodaja čelinačkog preduzeća "Mermer" - Dugovanja skoro 3 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2013. 13:29
Komentari
Podeli

Uprkos milionskim gubicima, zahtjev radnika da preduzeće "Mermer" iz Čelinca ode u stečaj, Okružni privredni sud u Banjaluci odbio je prije dvije godine. Od tada se dugovi gomilaju, a Poreska uprava odlučila je da imovinu stavi "na doboš", javlja RTRS.

Međutim, kako izvještava ta televizija, Sud prodaje imovinu preduzeća, koja je već pod hipotekom?

Direktorica Poreske uprave RS Zora Vidović kaže da imaju informaciju (koju treba da provjere u Sudu) da neko prodaje pokretne stvari za nekog drugog povjerioca, ali da su oni uzeli u zalog te pokretne stvari, te ih samo Poreska uprava može prodati.

Bude li dio imovine prodati, pitanje je da li će dugovi radnicima moći biti izmireni. Samo za plate i doprinose duguju im više od 600.000 KM, a sa dugom Poreskoj upravi dugovanja su gotovo 3 mil KM.

U Sindikatu "Mermera" kažu da je odluka o hipoteci pomalo zakasnila ali da se nadaju da će se dugovi izmiriti.

Nezadovoljni si u Savezu sindikatu RS i na zakašnjelu reakciju kontrolnih organa. U Savezu se pitaju kome treba radno mjesto bez plate, doprinosa i prava na liječenje.

- Kome treba preduzeće koje od 2002. godine ne izmiruje obaveze, nego gomila dugove? Takvo preduzeće treba samo poslodavcu i uskom krugu ljudi oko njega koji ga drže godinama- kazala je Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS.

"Mermer" neće biti jedini gdje će Poreska uprava aktiviranjem hipoteke pokušati da napalti dug. Polovinom aprila isti model biće primjenjen kod 107 dužnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.