NavMenu

U Tuzlanskom kantonu uskoro jedinstven broj za hitne slučajeve - Projekat pomoglo Ministarstvo sigurnosti BiH sa oko 1,5 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2013. 13:07
Komentari
Podeli

Predstavnici ministarstva sigurnosti BiH i Vlade Tuzlanskog kantona potpisali su Sporazum o saradnji kojim su omogućili uspostavljanje operativno-komunikacijskog centra jer bi sekundarna lokacija bila korisna državnom ministarstvu sigurnosti u slučaju elementarne nepogode, a Tuzlanski kanton će ga moći koristiti za vlastite potrebe, javlja RTV Tuzlanskog kantona.

To praktično znači da će građani pozivom na broj 112 moći da dobiju vatrogasce, civilnu zaštitu i hitnu pomoć. Sve općine Tuzlanskog kantona će u roku od četiri mjeseca biti povezane na najmoderniji način. Za instaliranje opreme na rezervnoj lokaciji operativno komunikacijskog centra u Tuzli i uspostavljanje broja 112 za brze intervencije ministarstvo sigurnosti BiH je izdvojilo oko 1,5 mil KM, a Vlada Tuzlanskog kantona će obezbijediti prostor.

Proizvođač opreme za zajednički operativno komunikacijski centar državnog ministarstva sigurnosti i Kantonalne Vlade u Tuzli je "Erikson", a to će također omogućiti upošljavanje oko 30 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.