Izvor: Pristop BH | Utorak, 19.09.2006.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

NLB Grupa novi generalni sponzor košarkaške lige, Goodyear liga mijenja ime u NLB Ligu

Marjan Kramar, predsjednik uprave NLB, rekao je na konferenciji za novinare "regionalne" košarkaške lige, koja je održana 16. septembra 2006. godine u Sloveniji, da su u NLB-u ponosni da već čitav niz godina doprinose postizanju vrhunskih rezultata slovenačkih sportista: košarkaša, rukometaša, skijaša, strijelaca, atletičara. Ambiciozni ciljevi, dobri rezultati i neprestan razvoj su dodirne tačke, koje povezuju vrhunski sport i NLB Grupu. Ako tome dodamo još i kolektivni duh i saradnju dobro uigranih pojedinaca, jasno je zašto je NLB Grupa odlučila, da sa sezonom 2006/07 preuzme generalno sponzorstvo dosadašnje Goodyear košarkaške lige. Time se mijenja i njeno ime u NLB Ligu.

Uz širenje na strana tržišta i uz rast NLB Grupe, strategija podrške sportskim aktivnostima je dobila širu dimenziju. "Odlučili smo se za projekt, koji bi objedinio karakteristike ambicioznog, grupnog takmičarskog duha, projekat, koji bi uz našu pomoć dostigao još više. NLB Grupa je najveća slovenačka međunarodna finansijska grupa koja posluje u 15 država. Pored Slovenije posluje u Njemačkoj, Italiji, Austriji, Švicarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rusiji, te državama jugoistočne Evrope. Upravo u ovoj regiji NLB Grupa u prethodnom periodu posebno ojačala svoje prisustvo. Zato smo se odlučili za saradnju na projektu muške i ženske NLB Lige, koja već danas povezuje Beograd, Zagreb, Ljubljanu, Sarajevo i Sofiju i koja će se u budućnosti proširiti i na Makedoniju," bile su riječi Marjana Kramara, predsjednika uprave NLB, na konferenciji za novinare.

"Godine 2001. počeli smo sa Goodyear-om. Uz napor, energiju i želju, da dostignemo više, uspjeli smo postati priznata košarkaška liga. Korak naprijed u razvoju lige je i uspješan dogovor sa Euroligom, koja će pobjednicima NLB Lige omogućiti ulazak među najbolje," na susretu je rekao Roman Lisac, generalni direktor NLB Lige.


NLB Liga, u kojoj se takmiči 14 muških košarkaških ekipa i jedna od uspješnijih ženskih liga (WABA NLB Liga), obećava bogatu i atraktivnu košarkašku sezonu. Za raznolikost ove godine će se pobrinuti tradicionalno poznati turniri: All stars, Streetball..."Košarka je timski sport, zahtijeva povjerenje, dugotrajan odnos, partnerstvo... Uvjeren sam da će NLB liga, uz sponzorstvo NLB Grupe, i u budućnosti rasti, nuditi atraktivne utakmice gledaocima i stvarati vrhunske sportiste", rekao je Marjan Kramar, predsjednik uprave NLB po završetku druženja s novinarima u Kopru.


NLB Grupu čini 55 članica u 15 država, od kojih je 14 banaka, 10 leasing preduzeća, 12 finansijskih društava, 3 osiguravajuća društva, finansijske organizacije na području upravljana kapitalom i 15 članica aktivnih u ostalim djelatnostima. Više od 3 miliona klijenata ima povjerenje u 8.000 zaposlenih u NLB Grupi. NLB Grupa je najveća slovenačka međunarodna finansijska grupa čija je bilansna suma 13 milijardi EUR u 1.500 korespondentnih banaka u 140 država. Međunarodne bonitetne ocjene, koje omogućavaju pristup stranim izvorima finansiranja su: Moody`s A2, Fitch A- ? Capital Intelligence A-.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.