NavMenu

Srebreniik postao jedan od najprivlačnijih lokacija za investitore u BiH - Uskoro izgradnja poslovne zone i dodjela lokacija

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2013. 11:31
Komentari
Podeli

SrebrenikSrebrenik

Općina Srebrenik u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom grupacije Svjetske banke, novim odlukama o smanjenu taksi i naknada za privrednike, implementirala je Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti u BiH, saopšteno je iz općine Srebrenik.

Cilj projekta, čija je ukupna vrijednost bila 138.000 KM, je unaprijeđenje poslovnog ambijenta i stvaranje povoljnjih uslova za privlačenje investitora, povećanje stope zaposlenosti te povećanje transparentnosti regulative kroz uvođenje Elektronskog registra svih administrativnih postupaka koji je postavljen na web stranicu Općine.

- Na općinskom zemljištu uskoro će biti izgrađena nova poslovna zona, sa potpuno uređenom infrastrukturom gdje će se javnim pozivom dodjeljivati lokacije po vrlo povoljnim cijenama. Želja nam je da u općinu Srebrenik privučemo što veći broj investitora kako bi u što kraćem vremeno povećali i broj zaposlenih na našoj općini- istakao je načelnik Općine Srebrenik, Sanel Buljubašić.

Novonastale uštede proističu iz smanjenja taksi i naknada, promjene forme dokumentacije koja se prilaže na zahtjev i pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti dok indirektne uštede proizilaze iz skraćenja rokova za odgovor općine na podnesene zahtjeve.

- Ovim je Općina Srebrenik učinila veliki iskorak u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta na lokalnom nivou, uvela brz, transparentan i jeftiniji proces privrednih aktivnosti koji se primjenjuje u EU čime je dala značajan doprinos strateškom prioritetu pristupanja Bosne i Hercegovine EU- navedeno je u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije

Vlada RS usvojila izmjene Zakona o deviznom poslovanju - Dozvole za mjenjačke poslove izdavaće Agencija za bankarstvo

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, koji će biti upućen u proceduru razmatranja i usvajanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kako se navodi u saopštenju Vlade, brojni su razlozi za donošenje ovih izmjena i dopuna zakona, a prije svega radi unapređenja funkcionisanja tržišta i tržišne konkurencije, unapređenja postupka licenciranja mjenjača i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.