Izvor: eKapija | Srijeda, 27.03.2013.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Više od 25 firmi Tuzlanskog kantona učestvovalo na 16. proljetnom sajmu u Bjelovaru

(Foto: b)

Kantonalna privredna komora Tuzla bila je organizator zajedničkog nastupa firmi sa područja Tuzlanskog kantona na "16. proljetnom sajmu Bjelovar". Nastup na sajmu koji je održan od 22. do 24. marta na sajamskom prostoru Gudovac, pomoglo je Ministarstvo za razvoj i poduzetništvo Tuzlanskog kantona, saopšteno je na sajtu Komore.


Riječ je o međunarodnom sajmu poljoprivrednog, gospodarskog i obrtničkog karaktera, koji svake godine bilježi konstantan rast u broju izlagača i posjetitelja.

Privredu TK predstavljali su "Borplastika Eko" iz Tuzle, "Corn Flips" i "Fana" iz Srebrenika, "Gradačački sajam", "Helios" Banovići - Industrija domoopreme, "Herceg" Srebrenik, "Imel" iz Lukavca, "Indira" Gradačac, "Menprom" iz Gornje Tuzle, Meraklija - Destilacija MN Seona iz Srebrenika, "Naturprodukt" iz Gradačca, "Piemonte" iz Tuzle, "Pivara" Tuzla, "Prerada i promet mlijeka" iz Tuzle, tuzlanski "PRO PAK" , "Seif" iz Kalesije,

Učestvovali su i tuzlanska "Solana", Općina Tuzla, Savez udruženja Mreža žena - Veliko srce u BiH, OPG "Veselčić" iz Špionice, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, "Tehnopak" iz Tuzle, Udruženje žena poljoprivrednih proizvođača "Agro Vražići", "Veda" - "Porta Naturae" i "Voćni rasadnik" iz Srebrenika, kao i Vlada Tuzlanskog kantona

Sajam ima višestruku korist, jer osim što poljoprivrednici mogu, po povoljnijim cijenama, kupiti potrebnu sjemensku robu, zaštitna sredstva i mehanizaciju, organizirani su i stručni skupovi, okrugli stolovi, predavanja i prezentacije iz oblasti gospodarstva i poljoprivrede.

Akcenat proljetne sajamske manifestacije je Sajam poljoprivredne mehanizacije, sa najvećom i najkvalitetnijom ponudom poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj na jednom mjestu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.